Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Μέσα από την κρυστάλλινη σφαίρα...

 

   Κάπου εκεί, μέσα στον χρόνο, όπου ακόμα ζούσαν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, στο μαντείο των Δελφών καθόταν η Πυθία και έλεγε χρησμούς! Περίεργα αινίγματα για απαντήσεις έρχονταν να ακούσουν βασιλιάδες και φτωχοί από κάθε σημείο της γης! Αυτή μασώντας φύλλα Δάφνης μάντευε θανάτους, γέννες κι ολόκληρες σκευωρίες.
   Ύστερα οι εποχές πέρασαν, οι αιώνες κύλισαν γλυκά μέσα στον χρόνο και φτάσαμε στον μεσαίωνα. Τότε, οτιδήποτε διαφορετικό θεωρούνταν μαγεία! Κακιά, μαύρη μαγεία που τρόμαζε τον απλό κόσμο και με μια φωνή φώναζαν ''Στην πυρά'', μαύρα ρούχα, μακριά μαλλιά, παράξενα χαρίσματα, σαγηνευτική ομορφιά όλα αυτά ήταν κατάρα που οδηγούσαν στην φωτιά ανθρώπους άδικα, για να ξορκίσουν τους δαίμονες και το κακό! Στην πυρά!
   Και τελικά φτάσαμε στο 2011, εδώ που τίποτα δεν μας τρομάζει, τίποτα δεν είναι παράξενο, όλα έχουν λυθεί και εμείς γνώστες του κόσμου όλου καθόμαστε στο θρόνο μας! Φυσικά δεν καίμε ανθρώπους, ούτε μασάμε φύλλα δάφνης ( tres banal ), πλέον έχουμε τα ζώδια, τα Ταρό, τις κρυστάλλινες σφαίρες, τα φλυτζάνια του καφέ, χειρομαντείες κ.α. Πλέον πριν ανοίξουμε ένα περιοδικό πρώτα κοιτάμε τα ζώδια, ενώ όταν γνωρίζουμε κάποιον ψάχνουμε αν ταιριάζουμε αστρολογικά!
   Ένας κομπογιαννίτικος ορισμός αστρολογίας θέλει να επηρεαζόμαστε από την ''έλξη'' που υπάρχει ανάμεσα στην γη και τον κάθε πλανήτη! Εξού κι όλα αυτά με τον ανάδρομο Ερμή ( που του ρίχνουμε πάντα ότι στραβό κι κουτσό συμβαίνει ).
   Φυσικά και δεν κατηγορούμε τους αστρολόγους, αντιθέτως είναι πολύ έξυπνοι και οξυδερκείς άνθρωποι, παρόμοιοι με τους αρχαίους μάντεις που χρησιμοποιούσαν διφορούμενος χρησμούς! Για την ακρίβεια, τα λόγια τους κρύβουν αδιαφανή νοήματα, που μέσα τους κρύβονται πάρα πολλές εκδοχές!
   Ένας έξυπνος αστρολόγος, είναι και ψυχολόγος, ψυχολογεί τον άνθρωπο που έχει απέναντί του , αφουγκράζεται το πρόβλημά του κι ύστερα δεν του απαντάει ευθέως στο θέμα που τον απασχολεί, αλλά του λέει κάτι πιο ουδέτερο, ώστε να ''πέσει μέσα''.
   Αλλά βέβαια επειδή, συμπτωματικά έχουν έρθει τα πράγματα έτσι όπως τα πρόβλεψε κάποιος, αρχίζουμε και τα πιστεύουμε όλα ακόμα πιο έντονα! Πόσοι άνθρωποι στηρίζουν σχέσεις ολόκληρες σ' ένα ζώδιο ή ψάχνουν το καρμικό τους άλλο μισό; Αλλά δυστυχώς έτσι είναι, από ''μια κακή δύναμη του Σύμπαντος, που για άλλους είναι απλώς μια κακή ενέργεια, ή για μας τους χριστιανούς ακόμα κι ο Διάβολος, μπορεί να φέρει έτσι τα πράγματα, ώστε τελικά να μας κάνει να εμπιστευτούμε την πορεία της ζωής μας σε κάποια μαντικά λόγια!
   Έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσες φορές ήταν που το ζώδιό σας δεν βγήκε και πόσες βγήκε; Ή έχετε προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσει τα λόγια που σας λέει; Ή ακόμα καλύτερα να διαβάσετε ΟΛΑ τα ζώδια για να δείτε πως λέει το ίδιο πράγμα με άλλο λόγια!
   Ένα ρητό λέει << Όταν θες κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις>>!!! Σκεφτείτε το εξής απλό, για παράδειγμα: σας βρίσκουν στα χαρτιά πως ο αγαπημένος σας, σας απατά κι θα χωρίσετε σύντομα! Μέσα σε μια βδομάδα θα τσακώνεστε συνέχεια, θα γκρινιάζετε χωρίς λόγο, χωρίς αποδείξεις, ώσπου θα κοπανήσει την πόρτα και θα φύγει, όχι εξαιτίας κάποιας άλλης ( όπως μάντεψε το μέντιουμ ή το ζώδιο σας) ΑΛΛΑ εξαιτίας της δικής σας παράνοιας!
   Την μοίρα μας την φτιάχνουμε είτε μόνοι μας, είτε με την επέμβαση άλλων ανθρώπων, συγκυριών ή και γεγονότων που καθορίζονται από την ίδια την ζωή, κατά άλλους τον θεό, κατά άλλους την τύχη ή τους πλανήτες!
   Εγώ προσωπικά πιστεύω πως την μοίρα μας την φτιάχνουμε εμείς, με δικές μας μικρές επιλογές και στιγμές! Γιατί άραγε να είμαστε τόσο δειλοί και να επιμένουμε να μάθουμε το πεπρωμένο; Εδώ καλά καλά, δεν μπορούμε να γεμίσουν με την τωρινή μας ζωή, γιατί μπλέκουμε και την μελλοντική;
   Τι προσπαθούμε να αποφύγουμε; Λάθη, αδιέξοδους, ευκαιρίες; Ότι κι αν είναι, ας έχουμε λίγη υπομονή! Άλλωστε αν τα ξέρουμε όλα τι ενδιαφέρον θα έχει η ζωή μας; Ευτυχία είναι η μικρές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η ζωή! Γέμισε την κάθε μέρα, κάντε την εκρηκτική, έντονη, δυνατή κι αφήστε τις εκπλήξεις της ζωής να σας παρασέρνουν σε καινούρια μονοπάτια που θα τα κάνετε μαγικούς κόσμους!
   Κι όπως λέει κι ο Mikeius, την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσει κάποιος τι ζώδιο είστε, αρχίστε να φωνάζετε σαν τρελός, χτυπήστε τον, ανεβείτε στο τραπέζι και κάντε ότι τρέλα σας έρθει, κι αν απορήσει (!) κάποιος πείτε απλά ''Α νόμιζα πως ήμασταν στον μεσαίωνα''



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου