Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2011

Με κλεψύδρα τον έρωτα...


Κάποτε ο έρωτας αποτελούσε το μόνο κομμάτι που δεν χρειαζόταν και πολύ σκέψη, μιας κι ο μπαμπάς θα έβρισκε τον κάλο τον γαμπρό που θα ερχόταν στην πόρτα σου να σε ζητήσει! Ευτυχώς αυτή η εποχή έφυγε ανεπιστρεπτί και παραχώρησε περίτεχνα την σειρά της στα μπλουζ! Ω ναι, εκείνα τα γλυκά slow κομμάτια που έκανα τα κοριτσάκια να ξεροσταλιάζουν στα πάρτι για ένα χορό, μετά ο χορός να οδηγούσε ως.... το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς κι αυτό ήταν, όλα θα έπαιρναν τον δρόμο τους!



   Μα τα χρόνια της υπομονητικής πριγκίπισσας, που τα περίμενε όλα στα χέρι (ναι ακόμα και τον άντρα της) καταργήθηκαν κι οι γυναίκες αποφάσισαν δυναμικά να πάρουν τον κόσμο, την μοίρα ακόμα και τους άντρες στα χέρια τους! Ίσως να κουράστηκαν από το κοινότυπο φλερτ, τη δειλή προσέγγιση, το τηλέφωνο που δεν χτύπησε ποτέ και τις ματιές όλο υπόσχεση που τελικά δεν οδήγησαν πουθενά και είπαν ομόφωνα <<ΙΣΌΤΗΤΑ και στον έρωτα>>!
   Φυσικά κι όλα αυτά ακούγονται ιδανικά, δημοκρατικά και παντελώς απλά, μα ο κόσμος και οι σχέσεις σαν να σκοτείνιασαν! Οι γυναίκες όταν είχαν αυτό το τόσο πανούργο σχέδιο κατά νου, φαντάζονταν να ζήσουν επιτέλους ένα κινηματογραφικό love story, ένα sex and the city, έστω ένα παραμύθι της world Disney! Αντίθετα απ' όλα αυτά, βρέθηκαν σ΄ένα φαύλο κύκλο, χωρίς τιάρες, στρας αλλά με ένα σακίδιο αντοχής να πορεύονται μόνες!



   Κι όλα αυτά γιατί; Μα πολύ απλά γιατί κανείς δεν ρώτησε τους αγαπημένους φίλους άντρες αν θέλουν να αλλάξουν ρόλους, πριν τους αρπάξουν με το ζόρι τα όπλα του κυνηγού! Τι είναι οι άντρες χωρίς αυτά; Αυτό ήξεραν να κάνουν από μικρά ( τότε που μας τραβούσαν τις κοτσίδες γα να τους προσέξουμε), αυτό τους μάθαιναν οι πατεράδες τους, να κυνηγάνε τις γυναίκες με κάθε τρόπο και κόστος, για να νιώσουν δυνατοί , κατακτητές του σώματος και την ψυχής μας! Δεν θέλουν έτοιμο φαγητό στο πιάτο τους, δεν θέλουν να ξέρουν πως είσαι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, θέλουν την μαγεία τους, το τουπέ σου, θέλουν να στήσουν καρτέρι, να στοχεύσουν προσεκτικά, να σε διεκδικήσουν και όχι να σε βρουν έτοιμη στο κατώφλι του σπιτιού τους! Γιατί πολύ απλά οι άντρες φτύνουν το εύκολα και βαρετό αποτέλεσμα!!!



   Κι έτσι καταλήγουμε στο γλυκόπικρο κόσμο των singles, που οι άντρες νομίζουν πως οι γυναίκες πια τα μπορούν όλα μόνες τους και τους είναι άχρηστοι, ενώ από την άλλη οι γυναίκες αναρωτιούνται που πήγαν οι άντρες και μόλις εντοπίζουν έναν πέφτουν με τα μούτρα! Καμία επικοινωνία, καμία επαφή, δυο εντελώς διαφορετικά πλάσματα που έτυχε να βρεθούν στο ίδιο πλανήτη!
   Μα πάντα θα αρκεί μια μικρή κίνηση, ένα αληθινό γλυκό βλέμμα, μια μικρή αλλαγή νοοτροπίας που θα μας οδηγήσει στην υπέρβαση του εαυτού μας και στην ολοκλήρωσή του! Θα επιστρέψουμε στην κατάσταση της πρωταρχικής μας μορφής κι ο αέρας θα γεμίσει ξαφνικά με μια γλυκιά νότα ρομαντισμού... και τότε ίσως υπό την υπόκρουση κάποιου μπλουζ να ζήσουμε το δικό μας happy end!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου