Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2011

Μένεις από αγάπη... ή από συνήθεια ???


 Στην ζωή, έρχεται πάντα μια στιγμή, σχεδόν εισβάλλει με κεκτημένη ταχύτητα, κι όλα αυτά που είχες ορκιστεί κάποτε πως δεν θα αφήσεις να σου συμβούν, ξαφνικά βρίσκεσαι να τα λούζεσαι! Ένα από αυτά, είναι πως ποτέ δεν θα συμβιβαζόσουν με μια ουδέτερη σχέση! Κι όμως, εδώ και καιρό είσαι στο χαμηλότερο σκαλί των προσδοκιών σου και βρίσκεσαι σε μια σχέση μόνο και μόνο γιατί φοβάσαι να βγεις έξω, μόνος/η σ'έναν κόσμο κατακτημένο από ζευγάρια!
   Μπορεί αυτή η σχέση να δημιουργήθηκε σ'ένα ριμπάουντ απελπισίας, ήσουν πολύ καιρό single κι είχες κουραστεί να κρατάς το φανάρι όταν όλοι οι φίλοι σου ήταν ζευγάρια! Ίσως να είχες χωρίσει από έναν μεγάλο δυνατό έρωτα κι αυτός ο άνθρωπος φαινόταν σαν σανίδα σωτηρίας μέσα σ΄ έναν ωκεανό! Ίσως πάλι απλά ενθουσιάστηκες πολύ γρήγορα, πέρναγες καλά και βιάστηκες να βγάλεις συμπεράσματα.Άλλωστε πολύ θέλει να πιστέψεις πώς βρήκες το διαμάντι μέσα σ'ένα βουνό κάρβουνα;
   Όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι που έμεινες στην σχέση, ξαφνικά έρχεσαι αντιμέτωπος/η με μια ολοφάνερη αλήθεια, σαν όλο αυτό τον καιρό να υπήρχε ένας παραμορφωτικός φακός στα μάτια σου και να μην σ'άφηνε να δεις... πως δεν είναι αυτό που έψαχνες!
Συνειδητοποιείς πως δεν καταλαβαίνει τα αστεία σου, ούτε εσύ φυσικά τα δικά του/της, δεν υπάρχει η παραμικρή σπίθα, ούτε νιώθεις πεταλούδες όταν την/τον βλέπεις, άσε που οι προσωπικές σας στιγμές είναι κάτω του μετρίου! Έτσι αρχίζεις να το βλέπεις πλέον καθαρά πως απλά έχεις παρά τεντώσει τις πραγματικές σου επιθυμίες κι έχεις πείσει τον εαυτό σου πως αξίζεις κάτι μέτριο, αλλά δεν είναι έτσι!
   Αρχίζεις να τα σκέφτεσαι όλα αυτά και στην αρχή από άμυνα τα αρνήσαι!Άσε που η συνήθεια είναι δυνατό αίσθημα!Πού να ξεβολευτείς κιόλας!Ύστερα το ξανά σκέφτεσαι και νιώθεις πως έχεις πολύ καιρό να γελάσεις με την ψυχή σου, πως πλέον βαριέσαι τα πάντα, την δουλεία σου την κάνεις μηχανικά κι όλα επειδή νιώθεις άδειος/α! Επειδή δεν νιώθεις ολοκλήρωση από την σχέση σου, του ανθρώπου σου.
   Απλά έχεις ξεχάσει πως όταν πραγματικά είσαι ερωτευμένος/η το σεξ με τον άνθρωπο που αγαπάς είναι υπέροχο, τα αστεία του σου φτιάχνουν την πιο χάλια ημέρα, τα όνειρα που σε κάνουν να θέλεις να ζήσεις!Ο αληθινός έρωτας σε εξυψώνει, σε κάνει άλλον άνθρωπο σε βγάζει από την μιζέρια και την ρουτίνα και κάνει την κάθε μέρα μοναδική.
   Παρόλα αυτά, συνεχίζεις να μένεις εκεί, στάσιμος/η να επιδιώκεις να φτάσεις στο happy end, μόνο και μόνο γιατί δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι απέτυχες στην σχέση.Μένεις γιατί φοβάσαι να μείνεις πάλι single, μήπως και τρυπώσει μέσα σου η μοναξιά.Για χάρη της συντροφικότητας θυσιάζεις τα πιστεύω σου και κάνεις εκπτώσεις στα συναισθήματά σου, τους στόχους σου, τα όνειρά σου!Ξεχνάς τα θέλω σου, τις προσδοκίες σου, ξεχνάς όλα αυτά που είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου!
   Φυσικά και να βρεις πάλι την αυτοπεποίθησή σου και να πιστέψεις στον εαυτό σου δεν είναι τόσο εύκολο!Όπως και το να χωρίσεις λέγοντας στον άλλον <<Κατάλαβα ένα χρόνο πως δεν σ'αγάπησα, απλά φοβόμουν την μοναξιά, συγνώμη!>>, ούτε αυτό είναι εύκολο.Αλλά πρέπει επιτέλους να ωριμάσεις και να δεις τι προτιμάς να είσαι κάποιος άλλος/η που συμβιβάζεται και δεν είναι ευτυχισμένος/η ή να είναι μόνος/η αλλά να περνάει καλά;
   Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια αφορμή, μια οποιαδήποτε ασήμαντη αφορμή που απλά θα σε αφυπνίσει και θα σε κάνει να δεις την ζωή λίγο αλλιώς!Να υποσχεθείς στον εαυτό σου πως θα τον αφήσεις να ερωτευτεί με καρδιά κι όχι με την λογική!Θα βάλεις ως όρο στον εαυτό σου πως την επόμενη φορά που θα κάνεις μια σχέση δεν θα θυσιάσεις τις προϋποθέσεις που έχεις θέσει στον εαυτό σου και φυσικά θα είναι με κάποιον/α που θα την/τον βλέπεις κι απλά θα λιώνεις!
   Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι να είσαι single, ούτε είναι ανάγκη με σπασμωδικές κινήσεις να αναζητάς τον αντικαταστάτη της πρώην σχέσης σου!Πάντα χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μόνοι μας, για μας, έτσι ώστε όταν αποφασίσουμε να αφεθούμε σε μια σχέση να γίνει σωστά, επειδή απλά δεν θα μπορούμε να αντισταθούμε από το πάθος...και τίποτα λιγότερο...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου