Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2011

Έρωτας μέσα στον χρόνο...


 Κοιτάτε το άλλο σας μισό και αναπολείτε το γλυκό εκείνο ''τότε που τρελά με αγαπούσες'', όπως έλεγε κι η Στανίση! Αναρωτιέστε που να πήγε όλο αυτό το πάθος που παλιά ξεχείλιζε από παντού, τα ατελείωτα φιλιά και τα ξημερώματα που σας έβρισκαν να κουβεντιάζετε και να γελάτε αγκαλιά. Φυσικά κι είστε ακόμα μαζί μετά από τόσο καιρό και δυσκολίες που έχετε περάσει μαζί κι αυτό σημαίνει πολλά... αλλά σαν κάτι να λείπει πλέον!
   Τον κοιτάτε, εκεί ξαπλωμένο στο καναπέ σαν να μην τρέχει τίποτα και θέλετε απλά να ουρλίαξετε ''Κάνε κάτι επιτέλους'', αλλά δεν κάνετε τίποτα, σας γεμίζουν τύψεις και σωριάζεστε στην πολυθρόνα δίπλα του, να δείτε ξανά την ίδια ταινία, αυτή που κάποτε ήταν η αγαπημένη σας! Μην νιώθετε άσχημα, όταν είστε πολύ καιρό με κάποιον έρχεται πάντα μια στιγμή, ύπουλα, και σας γεμίζει με αμφιβολίες, νιώθετε πως έχετε πέσει σε ρουτίνα και ο δρόμος είναι μονόδρομος κατά κάτω! Όλα σας φαίνονται ίδια κι όλα σας ενοχλούν, σας λείπει η εποχή του φλερτ, της ανεμελιάς και της περιπέτειας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αγαπάτε τον σύντροφο σας απλά όλα χρειάζονται προσπάθεια για να διατηρηθούν... ακόμα κι ο έρωτας!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ-ΤΑΞΙΔΙΑ
   Σηκωθείτε από την πολυθρόνα κι οργανώστε ένα μικρό ταξίδι, ακόμα και σε μια κοντινή σας πόλη, αν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν σκεφτείτε επιλογές όπως το κάμπινγκ ή κάποιο εξοχικό κάποιου φίλου! Η αλλαγή περιβάλλοντος, η χαλάρωση που θα νιώσετε σ' ένα καινούριο μέρος μακριά από υποχρεώσεις και το γεγονός πως είστε οι δυο σας θα σας δέσει περισσότερο και θα σας θυμίσει παλιές καλές εποχές! Απολαύστε τα χάδια του, φάτε πρωινό στο κρεβάτι, κάντε βόλτες κι ονειρευτείτε μαζί!

ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ
   Όχι δεν αστειεύομαι, γνωρίζω καλά πως πλέον νιώθετε απόλυτα άνετα με τον σύντροφό σας και δεν καταπιέζεστε σε καλούπια δήθεν συμπεριφοράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ευγένεια και ο σεβασμός πρέπει να πάει περίπατο! Θυμηθείτε πως του μιλάγατε παλιά, πώς τον προσέχατε  και θα δείτε αμέσως αλλαγή κι από μέρους του!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ
   Τα ζευγάρια που είναι πολύ καιρό μαζί, υιοθετούν την κακιά συνήθεια να σταματάνε να βγαίνουν μαζί, οι δύο τους. Μέγα λάθος! Βρείτε χρόνο, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και βγείτε μαζί του. Ανακαλύψτε καινούρια εστιατόρια μαζί, καφετέριες ή και ακόμα πιο απλά μέρη όπως σινεμά ή και μπόουλινγκ.

Ο ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
   Τις περισσότερες φορές, φταίμε εμείς οι ίδιοι που χαλάει η σχέση μας! Ρουτινιάζουμε, παραμελούμε τον εαυτό μας και πιστεύουμε πως ''έχουμε δέσει'' το γάιδαρό μας μένοντας όλη μέρα με τις πιτζάμες στο σπίτι και με παντόφλες. Αν σταματήσουμε εμείς να βλέπουμε τον εαυτό μας ωραίο, δεν θα αργήσει κι αυτός να μας βλέπει έτσι. Θυμηθείτε τις ατελείωτες ώρες που περνάγατε για να ετοιμαστείτε για τα πρώτα σας ραντεβού και την αγωνία που είχατε τότε και θα δείτε πως θα προσέξει πολύ θετικά την αλλαγή που έγινε γι' αυτόν!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ
   Πρέπει να κάνετε πράγματα μαζί και να έχετε χόμπι που θα σας χαλαρώνουν και θα σας δημιουργούν θέματα συζητήσεις και κάτι ακόμα κοινό ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κάντε τα πάντα μαζί! Μπορεί στην αρχή να φαντάζει ιδανικό αλλά στην πορεία θα καταλήξει κουραστικό και βαρετό! Χρειάζεστε και χρόνο για σας, κάντε κάτι που πραγματικά σας αρέσει και σας γεμίζει, θα σας τονώσει την αυτοπεποίθηση και θα σας κάνει να νιώθετε λίγο πιο ανεξάρτητη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ
   Παλιά σίγουρα θα μιλάγατε με τις ώρες ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, πλέον όμως νιώθετε σαν να τα είπατε όλα! Δεν είναι έτσι αρχίστε πάλι να συζητάτε για πράγματα που σας απασχολούν, για την δουλεία σας, για τους κοινούς στόχους και ξεκινήστε πάλι να πειράζετε ο ένας τον άλλον με διάφορα αστειάκια όπως κάνατε τότε.
  Έτσι θα έρθει σιγά σιγά κι ο ρομαντισμός, τότε που σας έφερνε τριαντάφυλλα, σας έγραφε καρτούλες και σας έκανε εκπλήξεις! Μην είστε αχάριστη κάντε κ εσείς ένα βήμα και σχεδιάστε κάτι ρομαντικό για σας αιφνιδιάζοντας τον ευχάριστα, ένα δείπνο με κεριά, έναν περίπατο στην θάλασσα οτιδήποτε σκεφτείτε και πιστεύετε πως θα του αρέσει!

ΖΗΛΙΑ-ΧΑΔΙΑ
   Όλες θα θυμάστε την αρχαία παροιμία ''Κεράτωνε τον άντρα σου και μάγια μην του κάνεις'', εντάξει δεν είπαμε να φτάσετε σ' αυτό το σημείο αλλά λίγη ένταση και λίγη ζήλια πάντα χρειάζεται! Ντυθείτε sexy, φλερτάρετε αθώα με κάποιον ή παίξτε το λίγο μυστήρια (χωρίς υπερβολές), θα τον αφυπνίστε αμέσως και θα σας δει ξαφνικά ως ολοκαίνουρια και όχι ως το δεδομένο κοριτσάκι που βλέπει καθημερινά!
   Αγγίξτε τον σύντροφό σας με κάθε ευκαιρία, περπατήστε χέρι-χέρι, δώστε του ένα ξαφνικό φιλί, αγκαλιάστε τον ή στείλτε του ένα γλυκό μήνυμα ενώ δεν είστε μαζί. Θα τον κάνετε να καταλάβει πως είστε ακόμα ερωτευμένη μαζί του κι αυτό θα τον κάνει ευτυχισμένο! Και το σημαντικότερο μην ξεχνάτε να λέτε '' Σ' αγαπώ'', μπορεί να σας φαίνεται κάτι πολύ απλό αλλά πραγματικά κάνει την διαφορά!

ΣΕΞ
   Πολλοί λένε πως το σεξ δεν παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε μια σχέση, εγώ θα σας πω πως αυτά είναι ανοησίες, φυσικά και παίζει σημαντικό και πρωταρχικό ρόλο στην σχέση! Σκεφτείτε το κι από την δικιά σας μεριά, δεν θέλετε να νιώθετε ποθητή;
Και βέβαια ναι, αυτό ακριβώς ισχύει και για αυτόν! Χρειάζεται επιβεβαίωση (κι αν δεν του την δίνετε εσείς θα ψάξει γι' αλλού!) και να νιώσει πως τον θέλετε ακόμα, μπορεί να μην σας βγαίνει να τον αρπάξετε και να τον γεμίσετε με φιλιά κάθε φορά που τον βλέπετε αλλά μην τον παραμελείτε! Πάρτε πρωτοβουλίες, φλερτάρετε τον, ντυθείτε sexy και κάντε του στριπτίζ, οτιδήποτε για να ανάψτε τα αίματα! Και να θυμάστε πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη!!!

   Κλείνοντας, αναλογιστείτε αν περνάτε καλά με το έτερον σας ήμισυ όταν είστε οι δύο σας ή σας είναι απαραίτητη η παρέα και τρίτον για να περάστε πραγματικά καλά! Από την απάντησή σας θα καταλάβετε αν πραγματικά αξίζει να προσπαθείσετε να αναζωπυρώσετε το πάθος στην σχέση σας ή το τρένο έχει φύγει μια και καλή και εσείς μείνατε στην στάση.... τότε απλά πάρτε το επόμενο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου