Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2011

Τα δώρα των Χριστουγέννων



  Οι μέρες πλησίαζαν απειλητικά κάνοντας τον αέρα να μυρίζει Χριστούγεννα! Όλα στολισμένα και ενοχλητικά παιδάκια γύρναγαν από κλειστή πόρτα σε κλειστή πόρτα για να ''τα πουν'' μέρες που είναι! Κάπου μακριά όμως,  εκεί όπου επικρατούσε ησυχία ένας γέροντας με μακρυά γενειάδα καθόταν μπροστά στο τζάκι να διαβάσει τα γράμματά του! Ήταν πραγματικά άπειρα μα αυτό που του έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν πως υπήρχε ένα τεράστιο τσουβάλι που έλεγε ΄΄Μεγάλα Παιδιά Ζητούν..''
   Για μια στιγμή δίστασε αλλά τελικά το άνοιξε! Ξάφνου από το τσουβάλι άρχισαν να ακούγονται γυναικείες υστερικές φωνές να στολίζουν με κατηγορίες  άντρες με ύφος κουταβιού! Μερικές ήταν πιο ύπουλες και χρησιμοποιούσαν μεθόδους ονομαστές κι ως Ειρυνίες κάνοντας τους να αισθάνονται πραγματικοί εγκληματίες! Φυσικά κάπου εκεί βαθιά ένιωθαν κι αυτοί παραμελημένοι καταπιεσμένοι και ανασφαλείς αλλά που να φέρεις αντίσταση όταν η παντόφλα σε απειλεί; Η ρίζα του κακού ήταν φυσικά το πολυπόθητο-κατά τα άλλα διαλεγμένο με αγάπη-δώρο των Χριστουγέννων.
   Προς στιγμήν ο Άγιος Βασίλης σάστισε! Πού κόλλαγε αυτός να λύση το μυστήριο τόσων αιώνων που αφορούσε τις προσδοκίες του κάθε φύλου; Πώς να έμπαινε στα μυαλά των αντρών και των γυναικών και να μάθαινε τι δώρο περιμένουν από τον σύντροφό τους και τι σκοπεύουν να του πάρουν αυτοί; Είχε αρχίσει να απογοητεύεται όταν ξαφνικά του ήρθε μια ιδέα: οι γυναίκες όλου του κόσμου και αντίστοιχα οι άντρες θα έγραφαν ένα γράμμα που θα περιέγραφε τα παράπονά τους και το τι δώρο πραγματικά θέλουν, απλά και ξεκάθαρα!
Έτσι κι έγινε...

Γράμμα 1(ή αλλιώς το τέλειο γράμμα μας)
Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,
   Μαζί με την επιστολή μας σου στέλνουμε και σπιτικά κουλουράκια όπως και μάλλινες καλτσούλες για τις κρύες νύχτες, η κίνηση αυτή είναι εντελώς λόγω αγάπης και σε καμία περίπτωση για να σε καλοπιάσουμε με γυναικεία καμώματα που θα σπεύσουν να πουν μερικοί μερικοί! Όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις η άποψή μας για τα δώρα είναι εντελώς τυπική και είναι αυτονόητο πως ΝΑΙ περιμένουμε αυτό το ρεμάλι που προσέχουμε όλο το χρόνο να μας πάρει ένα δωράκι, εμείς ποτέ δεν τους ξεχνάμε άλλωστε!
   Παραπονιούνται διαρκώς πως τα δώρα που τους παίρνουμε είναι καθαρά βάση του δικού μας γούστου, μα φυσικά αφού εμείς και κανείς άλλος δεν ξέρει τι πραγματικά χρειάζονται! Σε διαφορετική περίπτωση θα συνέχιζαν να φοράνε την κολόνια με μυρωδιά έλατο από το σούπερ μάρκετ κι όχι την πανάκριβη επιλογή μας! Επίσης η μόδα είναι γένους θηλυκού, δε μας ενδιαφέρει αν δεν τους αρέσουν τα μπλουζάκια, οι πιτζαμούλες, τα πουλοβεράκια ή οι ζακετούλες που τους παίρνουμε, δεν συγκαταλέγεται στις επιτρεπόμενες φράσεις η εξής:''Που να πάω με αυτό το πράγμα;''
   Κάθε φορά που παίρνουμε ένα δώρο από σας αναρωτιόμαστε ειλικρινά αν είναι για μας ή για τον φίλο σας τον Τάκη και μπερδευτήκατε! Φυσικά και δεν θεωρείται δώρο το playstation 3 που μας πήρατε λέγοντας ''Καλά ε μωράκι τώρα δεν θα γκρινιάζεις πως σε παραμελώ, θα παίζουμε pro με τις ώρες''. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι κάτι διαλεγμένο με αγάπη και γούστο, ή μάλλον να το πούμε πιο σωστά διαλεγμένο από μας!
   Παρατηρείστε μας λίγο, συζητήστε μαζί μας, σε διαφορετική περίπτωση αφήστε μας στο αγαπημένο μας μαγαζί με την φράση ''Αγάπη μου η πιστωτική μου, ξεσήκωσε το μαγαζί'', ή τουλάχιστον συνειδητοποιήστε πως όταν καρφωνόμαστε στην βιτρίνα ψιθυρίζοντας πόσο τέλειο είναι κάτι, δεν πάθαμε τικ ξαφνικά απλά το θέλουμε!
                                                                                  Με αγάπη και πάντα δίκιο
                                                                                              Οι γυναίκες

Γράμμα 2
Φίλε Άγιε Βασίλη,
   Ξέρεις καλά πως όλα αυτά τα θεωρούμε χάσιμο χρόνο και θέλουμε να σου πούμε πως η Αγιο Βασίλαινα σε κάνει ότι θέλει, παραδέξου το σε ανάγκασε, τι ούτε εσύ μάντεψες τι δώρο θέλει; Τέλοσπάντων, θέλουμε να πούμε πως μας αρέσει να σας παίρνουμε δώρα αλλά το κάνετε τόσο μεγάλο θέμα που απλά μας κομπλάρετε! Αφήστε που είναι τόση φασαρία, εντάξει εσάς μπορεί να σας αρέσει να μαλλιοτραβιέστε για το ποια θα προλάβει τις γόβες με έκπτωση αλλά εμείς προτιμάμε απλά να στείλουμε την αδερφή μας (ναι όλα τα δώρα σας δεν τα διαλέξαμε, αλλού τα παράπονα λοιπόν).
   Έχουμε πολλές χρήσιμες και ενδιαφέρουσες ιδέες για δώρο αλλά έλα μου που θα παρεξηγηθείτε αμέσως! Για παράδειγμα θα σας χρησίμευε πολύ μια συνδρομή για το γυμναστήριο για να αποκτήσετε επιτέλους τους γοφούς της J.L που τόσο θέλουμε αλλά μετά θα μας χωρίσετε ή χειρότερα θα μας χτυπήσετε πρώτα και μετά! Θα σας παίρναμε ρολόι με εγχειρίδιο ''Μάθε την ώρα στα 30 σου'', ώστε επιτέλους να καταλάβετε πως όταν λέμε στις 9 πρέπει να είστε στις 9 ήδη έτοιμες, άλλα για εκατοστή φορά θα πείτε πως δεν σας καταλαβαίνουμε!
   Στην συνέχεια όταν σας παίρνουμε για δώρο σέξι εσώρουχα δεν μας καθιστά αμέσως ανώμαλους απλά σας θέλουμε και το δείχνουμε! Εσείς δεν γκρινιάζετε πως τα κρατάμε όλα μέσα μας; Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας πούμε κάτι και να το καταλάβετε, μισούμε τις κορνίζες με την φωτογραφία μας, τους αναπτήρες μας τα αρχικά μας, τα μπρελόκ με τα ονόματά μας και γενικά οτιδήποτε έχετε χαράξει με εμάς τους δύο! Τι νομίζεται όποια μας βλέπει με κάτι τέτοιο θα το βάζει στα πόδια χωρίς καν να μας κοιτάει; Αφήστε μας να αποφασίσουμε εμείς αν θέλουμε να το κάνουμε!
   Τέλος σε αντίθεση με σας θέλουμε να αντιμετωπίζεται τα δώρα πιο χαλαρά και με περισσότερη φαντασία! Ναι θα προτιμούσαμε να μας είχατε ετοιμάσει μια όμορφη βραδιά περιλαμβανομένου εσάς κάτω από το δέντρο με μια κάρτα ''Δεν επιστρέφεται'' παρά την χιλιοστή πανάκριβη γραβάτα! Θέλουμε κάτι που να κρύβει πάθος, σεξαπίλ, ένταση, να μας διεγείρει την φαντασία και ναι ένα plastation 3 ή ένα εισιτήριο διαρκείας τα έχει αυτά( τι άλλο φανταστήκατε;Πονηρούλες)
                                                                                        Με αγάπη 
                                                                                                   Οι άντρες
Υ.Γ. Άγιε Βασίλη, όπως τα συμφωνήσαμε ε, μην τυχόν και δείξεις το γράμμα θα μείνουμε απέξω κάνοντας Χριστούγεννα στα σκαλιά και δεν φαντάζεσαι πόσο πονάει η παντόφλα!


   Ο Άγιος Βασίλης διαβάζοντας και τα δύο γράμματα αποφάσισε κι εκείνη την χρονιά άφησε στο κάθε αγοράκι μαζί με το δώρο του μια κάρτα που έλεγε ''Μην μεγαλώσεις ποτέ, δεν φαντάζεσαι τι σε περιμένει...'' 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου