Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2012

Μόδα της εποχής...

  

 Χάρη στη γυναικεία επανάσταση πριν από πολλά χρόνια, δεν θα βρισκόμασταν τώρα σε μια εποχή γεμάτη επιλογές και τη δυνατότητα να ντυνόμαστε, όπως ντυνόμαστε! Δεν θα ανοίγαμε καν αυτό το κεφάλαιο, αλλά τυλιγμές με άπειρο ύφασμα θα μας αρκούσε που φαίνονται οι αστράγαλοί μας κάτω από το μακρύ μας φουστάνι!
    Φυσικά, πλεόν στην εποχή μας η μόδα έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της και δεν δέχεται κανέναν περιορισμό, μπαίνει ανενόχλητη στη ζωή μας και πολλές φορές την ανακατεύει αναλόγως της ορέξεις της! Δεν θα μπορούσαμε παρά να την φανταστούμε ως μια πανέμορφη μα εντελώς αναποφάσιστη γυναίκα! Είναι στιγμές που λατρεύει να γυρίζει στα παλιά κι άλλες που απλά με το σαρκαστικό της βλέμμα τα αποκαλεί όλα κιτς! Ένα γνήσιο θυλικό που απλά έχει βαλθεί να μας παιδέψει για τα καλά….
    Οπωσδήποτε αποτελεί μια πλήρης αντανάκλαση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και ταυτίζεται άψογα με το ενίοτε κλίμα της εποχής που ζούμε! Στη πραγματικότητα, ίσως να το διαμορφώνει και η ίδια μα δεν θα το παραδεχόταν κανείς!
Μα ας τα πάρουμε όλα λίγο πιο απλά! Όλοι μας λίγο πολύ θέλουμε να ακολουθούμε την εκάστοτε τάση που βγαίνει! Πολλές φορές μάλιστα, δεν είναι το γούστο μας που μας τραβάει αλλά επειδή θέλουμε να γίνουμε αποδεκτοί από την μάζα! Δυστυχώς η ευτυχώς, ο τρόπος ενδυσής μας έχει μεταμορφωθεί σε διαυλο επικοινωνίας και έκφρασης μεταξύ μας! Θέλουμε να είμαστε ίδιοι μέσα στους ίδιους!
    Αντίθετα, είναι φορές που θέλουμε πάλι να επαναστατήσουμε μπροστά σ’ αυτά που μας ενοχλούν μα καταλύγουμε πάλι να μπλέκουμε σε κάποια παροδική κοινωνική ομάδα που ως μοναδικό πραγμα που μας κάνει να διαφέρουμε είναι τα ρούχα! Είμαι σίγουρη κανείς δεν ξέχασε τους emo ή τους goth….και τόσα άλλα είδη που θάψαμε μα κυκλοφορούν ακόμη σαν σύγχρονα ζόμπι!
    Στη συνέχεια, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον υπερκαταναλωτισμό που μας οδηγεί σε μια ακατάσχετη τάση να αποκτήσουμε όσα περισσότερα γίνεται! Κι όλα αυτά γιατί; Για να γεμίσουμε κάποιο κενό μέσα μας και να ξεγελάσουμε αυτό που πραγματικά μας λείπει!
    Ίσως το να παρομοιάζουμε την μόδα ως ένα αυτόβουλο κι εντελώς συνιδιτοποιημένο όν να είναι μέγα λάθος! Πολύ απλά αυτό που χρόνια αργήσαμε να καταλάβουμε κι ίσως δεν θα καταλάβουμε ποτέ είναι πως εμεις και όχι οι σχεδιαστές δημιουργήσαμε την μόδα! Αυτοί είναι κλεισμένοι στις εταιρίες τους και αναρωτιούνται ολιμερίς και ολινυχτίς τι να μας πουλήσουνε για να τσιμπήσουμε όπως τα ψαράκια στο καινούριο δόλωμα!
    Κάπου στη πορεία το αχόρταγο εγώ μας, μας έκανε είλωτες των μεγάλων οίκων μόδας! Τους αφήσαμε να ασκούν πάνω μας ένα είδος τυραννικής επιβολής που μας πρόσταζε να ‘’σκάμε’’ ένα σωρό λεφτά για να νιώσουμε πιο ‘’ακριβοί’’! Ένα απλό παράδειγμα; Τώρα που ξέρουν πως δεν έχουμε είναι της μόδας τα απλά και φτηνά ρούχα… έτσι ξαφνικά!
Αναπολείστε λίγο τα παλιά, κάποτε είμασταν χίπηδες, μετά ροκάδες και μετά αέρινες και ρομαντικές πριγκίπεσσες… τώρα τι είμαστε; Δεν διαφωνώ πρέπει να προσέχουμε την εμφάνισή μας, πρέπει όμως πάνω απ’ όλα να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον ακούμε όταν ουρλιάζει σπαρακτικά να βγάλουμε από πανω του το τόσο μοδάτο μπλουζάκι!!!
    Η μόδα πάντα θα κάνει κύκλους και μοιραία θα μας τραβάει να παίξουμε και να πειραματιστούμε μαζί της…μα μην ξεχάσετε ούτε λεπτό πως είναι γυναίκα κι αν της δοθείτε ολοκληρωτικά θα σας βαρεθεί μα αν την ‘’παίξετε΄΄ σωστά θα την κατακτήσετε για μια ζωή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου